رساله معماری طراحی مجتمع فرهنگی سینمایی
رساله مجتمع فرهنگی سینمایی دارای 90 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش
فصل اول
تعریف هنر
هنرهای زیبا
تعريف سينما
ریشه نام گذاری
تاریخچه
فیلم نامه
سکانس
صحنه
پلان، نما یا شات
سینمای ایران
نخستین دستگاه سینماتوگراف
اولین فیلم ناطق
دهه بیست
دهه چهل و پنجاه
سینمای پس از انقلاب
نهادهای صنفی در سینمای ایران
وضعیت سینماها در ایران
اهمیت سینما
فصل دوم
بررسی سایت
تاریخ تهران
اقلیم تهران
بناهای تاریخی تهران
فصل سوم
فضاهاي تشكيل دهنده سينما 6
سالن نمايش ٨
فواصل ديد ٨
زواياي ديد ٨
زواياي تابش و فاصله پروژكتور نسبت به پرده ٩
صندلي تماشاگران ١٠
راهرو هاي سالن نمايش ١٥
ورودي ها و خروجي هاي سالن نمايش ١٨
پرده نمايش فيلم ٢٣
ساير ملاحظات در سالن نمايش ٢٦
حجم و سرانه سالن نمايش ٢٨
سالن انتظار ٢٨
مشخصات عمومي ٢٨
ساير مشخصات ٢٨
اتاق پروژكتور و ملحقات آن ٣١
مشخصات عمومي ٣١
ساير مشخصات ٣١
ورودي سينما ٣٤
مشخصات عمومي ٣٤
ساير مشخصات ٣٤
گيشه بليط فروشي ٣٥
سرويس هاي بهداشتي ٣٦
مشخصات عمومي ٣٦
ساير مشخصات ٣٦
فضاهاي اداري ٣٧
انبار و اتاق تأسيسات ٣٧
فضاهاي ارتباطي ٣٩
مشخصات عمومي ٣٩
ساير مشخصات ٣٩
پاركينگ هاي سينما ٤٤
مشخصات عمومي ٤٤
ساير مشخصات ٤٤
بوفه و رستوران ٤٦
فصل چهارم
توصيه هاي طراحي
همجواريها ٤٧
معابر اطراف سينما ٤٨
نماي سينما ٥٠
فصل پنجم ٧٩
برنامه فيزيكي طرح ٧٩
بررسی نمونه های موجود ٨٣
٨٤
كانسپت طرح ٩٥
١٠٠
نقشه ها ١٠٧
منابع و ما خذ ١١٤
فصل اول
هنر مجموعهای از آثار یا فرآیندهای ساخت انسان است که در جهت اثرگذاری بر عواطف، احساسات و هوش انسانی و یا به منظور انتقال یک معنا یا مفهوم خلق میشوند.
واژه هنر در زبان سانسکریت ,ترکیبی از دو کلمه سو به معنی نیک ونر یا نره, به معنای زن و مرد است. در زبان اوستایی حروف "سین"به"ها" تبدیل شده و واژه هونر ایجاد گشته است که در زبان پهلوی یا فارسی میانه به شکل امروزی (هنر) درآمده است که به معنای انسان کامل و فرزانه است.
بریتانیکا هنر را به عنوان« استفاده توانایی و تخیل در خلق آثار زیبا، محیطی و یا تجاربی که می توان با دیگران تقسیم شود» تعریف می کند.
هنرهای زیبا
تقسیم بندی های هنر متوع است ,که متوان به دو دسته هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی تقسیم کرد.
• هنرهای کاربردی: منظور از هنرهای مفید هنرهایی است که نخست کارکرد و سودمندی آنها اهمیت دارد و هدف از خلقشان کاربردشان بودهاست.مانند طراحی خودرو ,معماری ,طراحی صنعتی.
• هنرهای زیبا: منظور از هنرهای زیبا هنرهایی است که تنها به دلیل زیبا بودنشان خلق شدهاند. به عبارتی «نه به خاطر چیزی دیگر، بلکه به خاطر خودشان به وجود امده اند.مانند نقاشی ,موسیقی,مجسمه سازی ,رقص.
• به طور سنتی مجموعه هنرهای زیبا به ۷ دسته تقسیم میشوند
1-موسیقی
2-هنرهای دستی (مجسمه سازی,شیشه گری...)
3-هنرهای ترسیمی (نقاشی ,خطاطس,عکاسی...)
4-ادبیات:نمایشنامه,شعرفیلمنامه...)
5-معماری
6-رقص و حرکات نمایشی
7-هنرهای نمایشی (سینما,تاتر)
•
تعريف سينما
سینما شاخهای از هنر است که در آن یک داستان به وسیله دنبالهای از تصاویر متحرک که بر روی نوار سلولوئید ثبت می شوند، نمایش داده میشود. یک نمایش سینمایی که فیلم سینمایی نامیده میشود، از عناصر تصویر (به صورت مجموعهای از عکس های متحرک) و صدا (گفتگو، موسیقی و...) تشکیل شدهاست. سینما جدیدترین شاخه هنر، معروف به هنر هفتم است که امروزه یکی از عمومیترین و محبوبترین تولیدات سرگرمی و هنری را ارایه میکند.
ریشه نامگذاری
واژه سینما از واژه یونانی κινῆμα, -ατος به معنای جنبش گرفته شده است.
تعاريف ژان لوك گدار از سينما: ۱ـ سينما سلاحيست كه در هر ثانيه ۲۴ گلوله شليك ميكند.
........................................ ۲ـ سينما عبارتستاز تبديل سرمايه به تصوير متحرك!
تاریخچه
برادران لومیر در سال ۱۸۹۵ سینماتوگراف (اولین دوربین فیلم برداری) را اختراع کردند. هرچند نمیتوان این دو برادر فرانسوی را یگانه افرادی دانست که به پیدایش هنر سینما کمک کردند. پیدایش سینما و فن فیلمبرداری خود مرهون پیشرفتهای بسیار زیادی هم در عرصهُ تکامل نگاتیو بود و هم تکامل دستگاههای اولیه عکاسی. بطوریکه نمیتوان قاطعانه از یک نفر بهعنوان مخترع سینما نام برد. دستگاههایی همچون کینتوسکوپ، ویتاسکوپ و بایوسکوپ همگی در پیدایش دستگاه سینماتوگراف موثر بودهاند.
برادران لومیر خود دهها فیلم کوتاه ساختند که همهُ آنها صرفاً از یک نما تشکیل میشد و قطع و وصل و تدوین در آنها وجود نداشت. از جملهٔ این فیلمها میتوانیم به "ورود قطار به ایستگاه"(که به عنوان اولین فیلم ساخته شده به دست بشر محسوب میشود)، "خروج قایق از لنگرگاه"، "غذا خوردن کودک" و "خروج کارگران از کارخانه" اشاره کنیم.
پس از لومیرها، ژرژ مهلیس باعث تکامل فن سینما شد. دیدگاه مهلیس نسبت به سینما یک دیدگاه تئاتری بود. او پردههای گوناگونی از نمایش را فیلمبرداری میکرد و سپس این پردهها را به یکدیگر متصل میکرد. ژرژ مهلیس همچنین پدیدآورنده فن تروکاژ در سینماست..
پس از مهلیس، ادوین اس پورتر باعث تکامل بنیادین و ساختاری سینما شد. او با ساختن فیلمهای «زندگی آتشنشان آمریکایی» و «سرقت بزرگ قطار» سینما را به عنوان پدیدهای که امروزه میشناسیم معرفی کرد. سینمای پورتر دیگر ارتباطی به تئاتر نداشت، بلکه به هنری مستقل و جدید تبدیل شده بود. پورتر، پیشگام فن تدوین فیلم نیز میباشد. راهی که او در سینما آغاز کرد در نهایت به سینمای داستان گوی هالیوود تبدیل شد.
فیلم نامه
فیلم نامه یا سناریو ، متنی است شامل شخصیت ها ، ماجراها و هر آنچه در فیلم روی خواهد داد به صورت یک دستور العمل ، که توسط فیلمنامه نویس یا فیلم نامه نویسان نوشته می شود. فیلم نامه معمولا شامل تمام جزئیات صحنه ، گفت و گو ، کنش و گاه حتی موقعیت و زاویه دوربین است.
سکانس
سکانس یک فصل از فیلمنامه است که میتواند از یک یا چند صحنه تشکیل شود و یک موضوع را دنبال میکند که با پایان یافتن آن موضوع سکانس نیز عوض میشود.
صحنه
مکان فیلم برداری را صحنه (Location) گویند. در یک صحنه به فضای حاکم بر آن، بازی بازیگر در صحنه، دیالوگها و اتفاقاتی که در آن مکان صورت میگیرد پرداخته میشود. صحنه از یک یا چند پلان تشکیل میگردد که ممکن است داخلی یا خارجی و یا روز یا شب یا ساعاتی دیگر باشد.
پلان، نما یا شات
پلان کوچکترین واحد یک فیلم است به عبارت دیگر پلان برشی از یک صحنه است.
سینمای ایران
در واقع با ورود نخستین دوربین فیلمبرداری در زمانمظفرالدینشاه و ورود آن به ایران اغاز می شود.
نخستین فیلم صدادار فارسی،فیلم دختر لر بود که در سال 1317 شمسی توسط عبدالحسین سپنتا ساخته شد.
نخستین دستگاه سینماتوگراف
ورود نخستین دستگاه سینماتوگراف به ایران در سال1297 هجری خورشیدی توسط مظفردین شاه سراغازی برای سینمای ایران به حساب می اید.